Your question
Solved

Windows 10 Dell Inspiron Laptop Factory reset boot stuck in 64% loop

Tags:
  • Dell Inspiron
  • Laptops
  • Boot
  • windows 10
Last response: in Laptop Tech Support
September 23, 2017 1:38:55 AM

I have attempted on my own to no avail try to fix this issue with my laptop I'm trying to do a factory reset and it has gone through to about 64% and is now stuck in a continuous loop of loading up getting to the installation portion and then resetting again.

For whatever reason I can't figure out how to get it to restart the installation

I have no way to get any outside boot method IE disk or USB

I have also tried power cycling the laptop to no avail.

What can I do to fix this issue.

More about : windows dell inspiron laptop factory reset boot stuck loop

Best solution

a c 1521 D Laptop
a b β Windows 10
September 23, 2017 2:20:12 PM

Try this...

1. Turn off the laptop.
2. Turn off your WiFi, or take the laptop to an area where there isn't any WiFi. (If connected via Ethernet, unplug it.)
3. Turn on the laptop.
4. Once it fully loads, then turn on your WiFi again.

It should work now. Sometimes (especially in 10) updates, including those that come after a reset, can get the computer stuck. It happens when an update fails, for whatever reason, and the device continually tries to get it to install over and over. Leaving you 'stuck'. Until you take away its ability to continue trying the update, hence the no WiFi, then it should load.
Share
February 4, 2018 1:28:19 AM

I am having exactly the same problem, I have a windows 10 hp pavilion and I wanted to reset my laptop because there was lots of junk on it and it was starting to slow down so I decided to reset it and get all the default settings and so on back to normal, but Mowbray it just gives me a quick glimpse of 64% before saying welcome and then shutting off and repeating itself.
m
0
l
June 11, 2018 5:53:30 PM

oliver.yeowell4 said:
I am having exactly the same problem, I have a windows 10 hp pavilion and I wanted to reset my laptop because there was lots of junk on it and it was starting to slow down so I decided to reset it and get all the default settings and so on back to normal, but Mowbray it just gives me a quick glimpse of 64% before saying welcome and then shutting off and repeating itself.


Same problem nothing works ..any solution?
m
0
l
Related resources
Tom’s guide in the world
  • Germany
  • France
  • Italy
  • Ireland
  • UK
Follow Tom’s guide
Subscribe to our newsletter
  • add to twitter
  • add to facebook
  • ajouter un flux RSS